Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Na JE Dukovany vlaje černý prapor
Na JE Dukovany vlaje černý prapor PDF Tisk Email
Sobota, 09 Červen 2012 07:21

Osobní auto škoda Fabia combi, které patří společnosti ČEZ, se ve čtvrtek o půl druhé čelně srazilo s autobusem městské dopravy u Rodvínova na Jindřichohradecku. V troskách zahynuli všichni tři pasažéři, pracovníci ČEZu. „Mohu potvrdit, že se jednalo o pracovníky inženýringu, kteří se vraceli ze služební cesty z JE Temelín. Bližší informace nemohu na žádost pozůstalých sdělit,“ potvrdil mluvčí JE Dikovany Petr Spilka s tím, že jaderka vyvěsila černý prapor.

Podle policejní zprávy vyjel osobní automobil do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím autobusem. Zatím není jasné, proč se tak stalo. Lehce zraněný řidič autobusu tvrdí, že se čelné srážce nedalo zabránit.

Přivolaná záchranná služba profesionálních hasičů z Jindřichova Hradce mohla již jen konstatovat smrt dvou z pasažérů, třetí, čtyřiašedesátiletý muž, zemřel krátce po vyproštění z osobního auta.

Mnozí odborníci již dříve kritizovalo formální spojení některých útvarů na JE Dukovany a JE Temelín. Vede to ke zvýšení frekvence pracovních cest a příliš provozních prostředků to neušetří. Otázkou je i vhodnost používání osobních automobilů škoda Fabia na dlouhé cesty. Pasivní bezpečnost je u lehkých automobilů nižší než např. u Octavie, která má vyšší hmotnost a tužší deformační zónu karoserie.

František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 07:35