Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Historický úspěch mladých hasičů
Historický úspěch mladých hasičů PDF Tisk Email
Čtvrtek, 07 Červen 2012 10:41

V sobotu 2. června 2012 připravil Sbor dobrovolných hasičů v Tavíkovicích (okr. Znojmo) další ročník soutěže v požárním útoku „O pohár starosty obce Tavíkovic“ .

Vše se odehrálo na hasičském cvičišti za účasti 15 družstev. Soutěžilo se ve dvou kolech. Město Jaroměřice nad Rokytnou reprezentovali mladí hasiči z Příložan. Jejich dvouletá dřina konečně přinesla ovoce a borci si přivezli pohár za druhé místo. Věřím, že v blízké době získají i tu největší trofej a stanou na místě nejvyšším. Tentokrát si ze Znojemska prvenství odvezli hasiči z Křepic za čas 16,73, a jak jsem již zmínil druhé místo putovalo do Příložan za čas 16,87. Na třetím místě se umístili Trstěnice s časem 16,96 a bramborová příčka patří Dobřínsku „B „ za čas 17,81. Kromě těchto týmu soutěžili ještě Tavíkovice „A“ a „B“, Běhařovice, Lhánice, Újezd, Přeskače, Dobřínsko „A“, Horní Kounice a Dobronice. Ceny zúčastněným družstvům předal starosta obce a starosta SDH Tavíkovice.

Příložanští hasiči bojovali o umístění v tomto složení: Karel Kovárník ml., Michal Pekárek, Jiří Pokorný, Ondřej Kovárník, Jaroslav Blatný ml., Michal Machálek a Jaroslav Sedlák ml..

Na závěr bych chtěl vyzdvihnout výborný výkon Jaroslava Sedláka ml. a teprve šestnáctiletého Michala Machálka za dobrý systém při skládání požárního útoku. Dále patří poděkování všem dobrovolníkům z Příložan, kteří se angažují v hasičském sportu. Věřím, že klukům nadšení  vydrží a  budou i nadále výborně reprezentovat nejen obec, ale i celé Jaroměřicko. Přeji jim, aby jejich úspěchy byly ještě lepší než ty minulé.
Josef Krejcar

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 07:37