Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Stíny 6. června
Stíny 6. června PDF Tisk Email
Středa, 06 Červen 2012 09:18

Vražda nebo nehoda?

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Třebíči zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu usmrcení z nedbalosti.

V dopoledních hodinách dne 5. června oznámil člen mysliveckého sdružení na tísňovou telefonickou linku nález lidského torza. Tělo muže bylo nalezeno v betonové skruži pod mostkem na cestě do lesa u silnice mezi obcí Jemnice a Slavonice. Policejní komisař nařídil soudní pitvu k vyloučení cizího zavinění a určení totožnosti. Prověřování je na samém počátku, z tohoto důvodu nebudeme k případu poskytovat žádné bližší informace.

 

Vyloupili bagr, náklaďák i válec

Nádrže nákladního vozidla a pracovního stroje nezůstaly bez povšimnutí zaparkované na odlehlém místě. Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou přijali trestní oznámení o krádeži pohonných hmot a autobaterií v Jinošovské oboře v katastrálním území obce Jinošov.

Neznámý pachatel v období od 1. do 5. června odcizil z nákladního vozidla značky Tatra 815 100 litrů motorové nafty po násilném překonání víčka nádrže. Z vozu odcizil dvě autobaterie. Zloděj dále odcizil z opodál zaparkovaného silničního válce 100 litrů motorové nafty. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na 15.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Krádež jízdního kola

Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou přijali trestní oznámení o krádeži jízdního kola v ulici Genarála Mrázka v Náměšti nad Oslavou. Neznámý pachatel v noci z 2. na 3. června odcizil ze společné chodby bytového domu nezajištěné jízdní kolo značky Dominator Detroit, modré barvy. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na 5.500 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Nepřizpůsobil rychlost vozidla

K dopravní nehodě došlo v podvečerních hodinách dne 5. června mezi obcemi Moravské Budějovice a Jaroměřice nad Rokytnou. Dvacetiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Škoda Octavia směrem k obci Jaroměřice nad Rokytnou. Nepřizpůsobil rychlost vozidla a v pravotočivé zatáčce dostal smyk, který nevyrovnal. Vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do betonového čela mostku. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče a jeho spolucestující. Řidič byl převezen do Nemocnice v Třebíči a spolucestující do Nemocnice v Brně. Dopravní policisté provedli u řidiče kontrolní dechovou zkoušku na alkohol, která byla s negativním výsledkem. Celkovou škodu vyčíslili na 80.000 korun.
Marcela Lavická

Aktualizováno Čtvrtek, 07 Červen 2012 10:59