Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Město nechá opravit Zdislavinu ulici
Město nechá opravit Zdislavinu ulici PDF Tisk Email
Sobota, 02 Červen 2012 00:00

Zdislavina ulice se nachází v nedobrém stavu. Důvodem je dlouhodobý provoz nákladních automobilů na staveniště v korytě řeky. Po dokončení protipovodňových zdí ji proto radnice dá kompletně opravit.

Ulice získá nový povrch. Součástí stavebních prací bude usazení kamenných obrubníků a výměna poklopů dešťové a splaškové kanalizace a víček zakrývajících šoupata od vodovodu. Všechny kryty budou pozvednuty do nivelety. Chodníky dostanou namísto současného asfaltu betonovou zámkovou dlažbu. Finální úpravou vozovky bude pokládka asfaltobetonového koberce.

O finanční náklady na opravu Zdislaviny ulice se společně podělí státní podnik Povodí Moravy a město. Radnici se podařilo vyjednat se státem kompletní rekonstrukci. Podle původních plánů se totiž měly jen zacelit jednotlivé díry.

 

Pro generální opravu bude nutné Zdislavinu ulici uzavřít. Předpokládá se, že kompletní uzavírka bude probíhat po celý červenec. Bude se týkat úseku od křižovatky s Cyrilometodějskou ulicí po mostek přes potok. O přesném termínu budou místní občané a podnikatelé s předstihem informováni. Radnice žádá o trpělivost a součinnost.

Probíhajících úprav ulice budou lidé moci využít k opravě svých domovních přípojek. Majitelé domů to v podobných případech na svoje náklady obvykle učiní. Město tento postup doporučuje. Pro bližší informace a koordinaci je možné se obrátit na pana Petra Dokulila, referenta odboru dopravy městského úřadu, telefon 568 896 166, e-mail Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Ivan Přibík

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 07:31