Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Linka důvěry slaví páté narozeniny
Linka důvěry slaví páté narozeniny PDF Tisk Email
Sobota, 26 Květen 2012 00:00

Žena, kterou bije manžel. Rodiče dětí závislých na drogách. Muž, který uvažuje nad sebevraždou. Týrané a zneužívané dítě. Ti všichni mají jedno společné - obracejí se na Linku důvěry STŘED.

Ta slaví v květnu již své páté narozeniny a stává se stále vyhledávanější službou. Od května 2007 ji provozuje třebíčské občanské sdružení STŘED. Je určena především lidem z Vysočiny, kteří se ocitli v obtížné životní situaci a nemohou či neumí ji zvládnout vlastními silami.

V uplynulém roce fungování zaznamenala Linka důvěry STŘED téměř 50% nárůst kontaktů. Klienti si zvykli více využívat především poradenství formou chatu a e-mailu. Na Linku důvěry STŘED se nejčastěji obraceli lidé s obtížemi ve vztazích, s osobními problémy, se sebevražednými úvahami, lidé trpící osamělostí či týrané a zneužívané děti.

 

V prosinci roku 2010 zřídila Linka důvěry STŘED chat provoz. Protože se v průběhu loňského roku ukázalo, že o tuto formu poskytování služby je zvláště mezi mladými lidmi velký zájem, rozšířila Linka důvěry STŘED počínaje měsícem únorem své chatovací hodiny. Lidé mohou poradenství formou chatu využívat na adrese www.elinka.iporadna.cz, a to 10 hodin týdně. Chatovací místnost je otevřena  každé pondělí, pátek a sobotu od 19 do 21 hodin a každé úterý a čtvrtek od 10 do 12 hodin.

Linku důvěry STŘED je možné kontaktovat i na telefonních číslech 775 22 33 11 a 568 44 33 11, a to denně od 8 do 22 hodin. Nabízíme také poradenství prostřednictvím e-mailu. Adresa je Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , odpovědi zasíláme do 48 hodin od přijetí e-mailu.


Lenka Fabíková

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 07:40