Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Opravdu vada projektu?
Opravdu vada projektu? PDF Tisk Email
Pondělí, 21 Květen 2012 06:42

Rada města Třebíče uzavřela dodatek ke smlouvě o realizaci zateplení bytového domu Na Kopcích 351 a 352. Předmětem dodatku je navýšení ceny o vícepráce. Navýšení ceny není malé s ohledem na poměrně malý finanční objem celkové ceny zakázky. Jde o více než 210 tisíc korun. Radniční koalice sice vyhlašuje, že vícepráce nebude akceptovat, v některých případech však svoje předsevzetí porušuje.

Zhotovitelem zateplení byla společnost S.O.K., kde je obchodním manažerem zastupitel Radek Číhal (TND). Jeho příslušnost ke koalici vzbuzuje další podezření.

Starosta Pavel Heřman (HZNR) na tiskové konferenci tvrdil, že navýšení je nutné, protože projekt, který zpracovala firma KV Projektstav, byl vadný. Jedním dechem však dodal, že vzniklou škodu města po projektantovi nebude požadovat. To opět vzbuzuje podezření, že vše mohlo být jinak. Jestliže byl projekt vadný a město neuplatní náhradu škody, může se dopustit pochybení při správě cizího majetku a orgány činné v trestním řízení by měly začít konat.

 

Majitel a jednatel společnosti KV Projektstav Karel Vaverka nevychází z údivu. Nikdo z města ho prý dosud o vadě neinformoval. „Za město projekt kontroloval Ing. Smola a neshledal žádné vady,“ brání se Vaverka. „A taky vám Heřman řekl, že jsem do města přivedl 5 miliónů na dotacích? No o tom asi pomlčel,“ stěžuje si Vaverka s tím, že bude požadovat nahrávku z tiskové konference, aby mohl podniknout příslušné kroky.

František Ryneš