Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Kapucín byl ze zakázky vyloučen
Kapucín byl ze zakázky vyloučen PDF Tisk Email
Čtvrtek, 10 Květen 2012 08:01

Rada města Třebíče rozhodla o tom, že vyloučí z veřejné zakázky Revitalizace veřejných prostranství sídliště Horka – Domky firmu Kapucín – Realizace staveb. Kapucíni se o zakázku ucházeli ve sdružení s firmou SAPA-LPJ z Vysokého Mýta, protože firma disponuje jen velmi malým počtem vlastních pracovníků.

Co bylo důvodem vyloučení? Kapucín nepředložil výpis z evidence rejstříku trestů ani potřebná čestná prohlášení a to co doložil, špatně označil. Jeho partner SAPA – PLJ také nebyl schopen předložit čestná prohlášení a jeho subdodavatel GMD dokonce nemohl prokázat profesní kvalifikaci. Jinými slovy, šlendrián.

 

Vyloučení firmy, která má osobami svých manažérů v třebíčském zastupitelstvu silné zastoupení, je důležitým signálem. Třebíčský „guru“ Věcí veřejných ztrácí vliv. Zatímco dříve při výběrových řízeních Kapucín hravě procházel (viz diskutovaná oprava sídla Městské policie nebo prodloužení smlouvy s O2 Telefonica, které dělá Kapucín Repro zastoupení a Martina Svobodu kvůli konfliktu zájmů vyšetřuje kriminálka), nyní je vylučován díky takovým „prkotinám“, jako je profesní kvalifikace subdodavatele.


František Ryneš