Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Druhý výjezd z Okružní ulice v létě
Druhý výjezd z Okružní ulice v létě PDF Tisk Email
Čtvrtek, 03 Květen 2012 00:00

V panelovém sídlišti Za Rybníkem úspěšně pokračují práce na regeneraci veřejných prostranství. O letních prázdninách dojde ke zmodernizování autobusové otočky a ke stavbě důležité novinky, kterou je druhý výjezd ze sídliště.

Čtvrť s ulicemi Zahraničního odboje a Okružní opravuje město etapovitě. Ta současná probíhá od září loňského roku a bude završena na konci letošního léta. Finanční náklady představují 17 milionů korun. Radnice z této sumy zaplatila částku ve výši 4 miliony korun využitím dotace z Ministerstva pro místní rozvoj. Zbytek byl financován z městského rozpočtu. Kromě chodníků, vozovek, parkovišť a kontejnerových stání ve východní části ulice Zahraničního odboje je součástí této etapy také otočka a výjezd.

Od září budou moci řidiči opouštět Okružní ulici novou propojkou, která bude těsně přiléhat k autobusové otočce. Významně se tak pro osobní automobily uvolní východní část lokality. Koncová zastávka městské autobusové dopravy projde kompletní rekonstrukcí. Pro pohodlí cestujících bude důležité především nástupiště s novým povrchem a tzv. kasselským obrubníkem, který umožňuje autobusům těsnější nájezd.

Pro následující roky mohou obyvatelé nejmladší části Boroviny počítat s dalšími dvěma etapami regenerace sídliště. Pro září 2012 až září 2013 připravilo město k přestavbě západní, jižní a východní část ulice Okružní. Úsek začíná blokem domů s čísly popisnými 898 – 900 a končí přibližně u paneláku čísla popisného 907. Pro celkové náklady, které se bezpečně vejdou do 20 milionů korun, má město již přiznánu státní dotaci ve výši 4 miliony korun, opět z Ministerstva pro místní rozvoj. Severní část Okružní ulice plánuje radnice opravovat od podzimu 2013 do podzimu 2014. Zásadní úpravou v rámci obou závěrečných etap bude změna dopravního režimu ulice z jednosměrného na obousměrný provoz.

Ivan Přibík

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 07:51