Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Dukovany plus, 4x500MW
Dukovany plus, 4x500MW PDF Tisk Email
Pátek, 27 Duben 2012 05:55

To  není šifra ale jenom civilní pojmenování projektu zvýšení výkonu Jaderné elektrárny Dukovany.  Připomenutí,  ukončení etapy projektu a skromné oslavy zahájí vernisáž Výstavy fotografií Františka Kostihy ve vestibulu vrátnice elektrárny, ve středu 2. května v 10.30 hodin.

Po ukončení odstávky 2. bloku JE Dukovany na konci května tohoto roku dosáhne Elektrárna Dukovany výkonu 4x500 MW.

Autorem většiny fotografií je dlouholetý zaměstnanec elektrárny František Kostiha. Expozice je sestavena z tématických panelů a doplňkově, zejména pro připomenutí času, využívá fotografie Josefa Pavelky, Oldřicha Látala, archivu EDU a archivu brněnské ČTK. Výstava bude přístupná veřejnosti až do konce června.

 

Zároveň si výstavou připomeneme další významný milník, a to 20 let do vzniku akciové společnosti ČEZ, a. s., která byla Fondem národního majetku ČR založena právě 6. května 1992.

Oslavy 4x500MW  budou probíhat především mezi zaměstnanci Jaderné elektrárny Dukovany

Slovo autora výstavy : „To co nás obklopuje a věřme že i dominuje našemu pracovnímu životu je přece i krása a poetika staveb a strojů, elegance technických myšlenek, jejich spojení s lidmi, ba i s krajinou proměňující se v proudu času. Je věcí našich postojů, zda esence našeho pracovního života bude zapsána v jepičím trvání faktur a pracovních příkazů silněji než v lidských tvářích a gestech vyjadřujících úsilí, zaujetí, vnitřní rozpoložení.“, ukazuje, že personál elektrárny nejsou  žádní techničtí suchaři.  Popovídat si s nimi v hospodě u číšky vína by stálo za to.

 

Petr Spilka

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 07:56