Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Maturity v Dukovanech
Maturity v Dukovanech PDF Tisk Email
Čtvrtek, 26 Duben 2012 00:00

Středoškoláci opět míří do jaderné elektrárny na „Jadernou maturitu“.  Tak se nazývá pravidelná jarní  třídenní středoškolská stáž studentů v Jaderné elektrárně Dukovany.

Vybraní studenti středních škol navštíví 25.-27.4. Jadernou elektrárnu Dukovany. Během 3 denní stáže Jaderná maturita si vyslechnou zajímavé přednášky a zúčastní se exkurzí v provozu.

Cílem stáže Jaderná maturita je umožnit technicky talentovaným studentům porozumět fungování jaderné elektrárny. Kromě nových znalostí a zajímavých zážitků budou mít účastníci možnost navázat se Skupinou ČEZ  budoucí spolupráci. Během stáže se potkají s více než 15ti zaměstnanci a vyvrcholením bude přednáška a beseda s předsedkyní SÚJB Danou Drábovou.

 

„Chtěla bych na vysoké škole studovat energetiku. Mám z toho ale trochu strach, protože tento obor není tolik oblíbený a navíc na něj nechodí holky. Tak jsem si chtěla zkusit, jestli mě to tady bude bavit“ řekla Lenka Štěpánová, jedna z účastnic Jaderné maturity 2011. A právě praktické zkušenosti z této stáže bývají pro studenty často i motivem pro budoucí volbu vysoké školy.

Každoročně se v Jaderné elektrárně Dukovany konají 2 kola stáže a zúčastní se jich 90 účastníků. Letos se jedná o 4.ročník. Stejnou aktivitu nabízíme studentům po celé ČR se zaměřením nejen na jádro, ale také na uhelné elektrárny a distribuci el.energie. Celkově se stáží ročně zúčastní přes 250 středoškoláků.

 

Linda Štraubová

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 07:59