Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Startuje soutěž S Vysočinou do Evropy
Startuje soutěž S Vysočinou do Evropy PDF Tisk Email
Pondělí, 19 Říjen 2009 11:56

V pondělí odstartovala zcela originální krajská vědomostní soutěž pro žáky a učně středních škol na Vysočině. Soutěží se prostřednictvím nově zřízených webových stránek www.ourregion.cz. Studenty čeká pět soutěžních kol a závěrečné finále, které je naplánováno na březen příštího roku.

"Do současné doby se přihlásilo 25 škol z regionu. Další zájemci se během dnešního dne informovali o pravidlech soutěže," uvedla radní kraje Vysočina pro oblast školství Marie Kružíková. Prvních sedm otázek kraj zveřejnil toto pondělí (19. 10. 2009). Pět z nich je v českém jazyce, dvě prémiové v anglickém jazyce. V každém případě budou soutěžícím nabídnuty čtyři varianty odpovědí z nich jedna je správná. Otázky jsou různě náročné, jsou bodované a svou důležitou roli hraje také rychlost, se kterou soutěžící otázky zodpoví. Soutěžní otázky mají ověřit orientaci studentů v regionu, prověřit znalosti zeměpisu, místopisu, historie, ale i kultury nebo ochrany životního prostředí.

"Žáci se mohou do soutěže zapojit pouze v případě, že střední škola, na které studují, zřídí kontaktní místo soutěže. Je tedy nutná spolupráce vedení škol a studentů," uvedla Marie Kružíková.

Pro trojici nejúspěšnějších  účastníků budou připraveny  dvoutýdenní jazykové pobyty ve Velké Británii a zbývajících 27 finalistů obdrží hodnotné věcné ceny.

Jitka Svatošová

Aktualizováno Pondělí, 26 Říjen 2009 06:56