Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Dana Drábová v Hrotovicích
Dana Drábová v Hrotovicích PDF Tisk Email
Neděle, 22 Duben 2012 00:00

Občanská bezpečnostní komise (OBK) JE Dukovany společně s Českou nukleární společností  (ČNS) uspořádala v Sporthotelu v Hrotovicích  seminář pro zástupce obcí z okolí JE Dukovany a pro své členy. Téma –  StressTesty jaderných elektráren v České republice  a přijatá bezpečnostní zlepšení.  Seminář přilákal na stovku  hostů, převážně starostů a také předsedkyni Státního úřadu pro Jadernou bezpečnost v ČR, paní Danu Drábovou.

OBK vždy prezentuje taková témata, která zajímají veřejnost v okolí elektrárny. D. Drábová je garantem toho že seminář bude mít hluboký obsah s filosofickými přesahy. Tentokrát tomu bylo nejinak.

 

 

„I když je Japonsko na druhém konci světa, rozhýbaly události po vlně cunami celou jadernou komunitu. Zadání stresstestů z května 2011 bylo naplněno národní zprávou předanou do Bruselu.  26-29. března letošního roku hodnotila mezinárodní skupina expertů soulad národní zprávy se skutečností.  Toto vyhodnocení bude zveřejněno v nejbližších dnech.  A naše elektrárny si v něm nestojí vůbec špatně“,  shrnul slova Dany Drábové předseda OBK Bořivoj Župa.


Bořivoj Župa

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 08:01