Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Fischerová navštívila Hrotovicko a Náměšťsko
Fischerová navštívila Hrotovicko a Náměšťsko PDF Tisk Email
Sobota, 21 Duben 2012 07:05

Na základě pozvání senátora Vítězslava Jonáše navštívila ve čtvrtek 19. dubna 2012 poslankyně Jana Fischerová Hrotovicko a Náměšťsko.

Návštěva začínala v Hrotovicích setkáním s paní starostkou Hanou Škodovou v nově zrekonstruovaných prostorách městského úřadu. Paní starostka nás poté v krátkosti provedla obcí, navštívili jsme Mateřské centrum Andílci a Základní uměleckou školu Hrotovice. Žáci ZUŠ se právě připravovali na podvečerní vystoupení u příležitosti akce „Vítání jara“. Kolegyně Fischerová nešetřila úsměvy a chválou. Hrotovice jsou podle ní upravené, čisté, klidné a příjemné město žijící rušným společenským životem.
Program pokračoval v blízkém městě Náměšť nad Oslavou. Zde jsme se setkali se starostou  Vladimírem Měrkou a radními města.

Snad nejdůležitějším výstupem z téměř hodinového jednání byla nutnost přijetí nového zákona o Rozpočtovém určení daní, které by menším obcím a městům přineslo více volných finančních prostředků. Z budovy městského úřadu jsme se poté přesunuli do provizorních prostor příspěvkové organizace Domov bez zámku, jejímž zřizovatelem je Kraj Vysočina. Domov bez zámku poskytuje domov mužům i ženám s mentálním a kombinovaným postižením, zajišťuje jim zázemí, nabízí pomoc a podporu. Paní ředitelka Hana Brožková nás podrobně seznámila s chodem a organizací domova - prohlédli jsme si praktické dílny, chráněné bydlení, společenské místnosti, cvičnou kuchyňku, jednotlivé pokojíčky. Zapálení, ochota, vstřícnost a dobré srdce je cítit z každého člověka, který v něm pracuje.
 

Tereza Hanáčková

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 08:03