Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Stíny 18. dubna
Stíny 18. dubna PDF Tisk Email
Středa, 18 Duben 2012 10:16

Krádež pohonných hmot

Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou přijali trestní oznámení o krádeži motorové nafty v obci Březník. Neznámý pachatel v období od 13. do 17. dubna vnikl do oploceného zemědělského areálu po násilném překonání visacího zámku vchodové brány. Z palivových nádrží tří zemědělských strojů a z jednoho traktoru odcizil 800 litrů motorové nafty. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na 27.900 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

I zbytkový alkohol je alkohol

Policisté z Obvodního oddělení Jemnice při silniční kontrole zastavili v ulici Romana Havelky podnapilého řidiče. Ve večerních hodinách dne 16. dubna provedli u řidiče osobního vozidla značky Renault Laguna kontrolní dechovou zkoušku na alkohol, která byla s pozitivním výsledkem. Při prvním měření policisté naměřili 0,31 promile alkoholu v dechu a při druhém 0,24 promile.

Muž se k požití alkoholu doznal a nežádal lékařské vyšetření a odběr krve. Na místě mu policisté další jízdu zakázali a zadrželi mu řidičský průkaz. 

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Pátek, 20 Duben 2012 13:04