Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Opakovaný vtip přestává být vtipem
Opakovaný vtip přestává být vtipem PDF Tisk Email
Pondělí, 16 Duben 2012 15:13

Před minulými senátními volbami byl třebíčskou sociální demokracií navržen starosta Rouchovan Vladimír Černý. Jenomže přijel Jiří Paroubek, socialistickým funkcionářům „vypral žrádlo“ a dosadil Miloše Maška. Místní předem tušili, jak to dopadne. Nemýlili se. Odsouzený násilník Mašek propadl již v prvním kole.

Letos se situace opakuje. Opět byl navržen Vladimír Černý a opět nebyl ústředím schválen. Jenomže letos to má logiku. Nahradí ho s největší pravděpodobností František Bublan, třebíčský rodák, „zběhlý“ katolický duchovní, poslanec a bývalý ministr.

Bublan je přece jen známější. a má podstatně vyšší vyhlídku na zvolení. Ale ani on nebude mít cestu umetenou. Největším soupeřem mu asi bude současný senátor Vítězslav Jonáš (ODS).

Bez šancí není ani studenecký starosta Zahradníček (KSČM) a překvapit může Vlastimil Bařinka (STAN a TOP 09).

Podstatně menší šance se dávají kandidátce „mrtvé“ strany Věci veřejné, i když na ní bude pravděpodobně zpěvačka Naďa Urbánková, k velké nelibosti místního lídra VV Martina „Bambuse“ Svobody. Ten by však i tak moc šancí neměl. Přizpůsobil se svým pražským vzorům, jen místo podnikatelského projektu ABL nasadil v Třebíči projekt Kapucín. Nyní ho vyšetřuje policie.

Brzy uvidíme, jaká další jména vyplavou na hladinu okresního rybníka. Velký výběr není. Asi tomu bude odpovídat i účast u volebních uren

František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 08:11