Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy V Hasskově zahradě bude nový chodník
V Hasskově zahradě bude nový chodník PDF Tisk Email
Středa, 11 Duben 2012 11:18

Hasskova zahrada v Třebíči se stane od letošního jara příjemnějším místem než dosud. Město tam dá opravit povrch chodníku a zbudovat nové veřejné osvětlení.

Park na levém nábřeží řeky Jihlavy slouží ke klidným procházkám, ale i jako zkratka do Židovské čtvrti. Starší chodník už bohužel není v dobrém stavu, litý asfalt má množství prasklin. Po zbudování nové lávky přes řeku je vhodné celou lokalitu opravit a sladit do jednotné podoby.

Podobně jako u pravobřežní části Soukenické ulice bude i povrch chodníku v Hasskově zahradě tvořen kamennou dlažbou. Žulové kostky o velikosti 10 x 10 centimetrů představují z estetického hlediska vhodný prvek vzhledem k blízkosti historického centra města. Veřejné osvětlení získá po kompletní rekonstrukci stejný styl jako na lávce. Stožáry dostanou barvu tzv. vagónové zelené. Svítidla dostatečně osvětlí povrch komunikace a přitom nebudou zbytečně zářit do prostoru.

 

Stavební akce proběhne ve dvou etapách: Úsek od nové lávky po skálu u Židovské čtvrti se bude dláždit v druhé půli dubna. Úsek od lávky k potoku v Zdislavině ulice pak přijde na řadu v květnu. Po dobu probíhajících prací první etapy musí chodci počítat s kompletní uzavírkou průchodu do Židovské čtvrti.

Ivan Přibík

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 08:14