Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Staronoví a noví ředitelé středních škol
Staronoví a noví ředitelé středních škol PDF Tisk Email
Úterý, 03 Duben 2012 14:51

Hejtman Vysočiny podepsal jmenování pro dvacítku „nových“ ředitelů krajských středních škol. Hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek dnes po schválení krajskou radou podepsal první dvacítku jmenovacích dekretů pro ředitele krajských středních škol, na které byla vypsána výběrová řízení po nedávné změně školského zákona. „I přesto, že se názory na nutnost rekonkurzů liší, Vysočina se drží právního výkladu, že každému řediteli, který byl k letošnímu 1. lednu ve funkci šest a více let, končí funkční období 31. července,“ uvedl Jiří Běhounek.

Výsledky prvních konkurzních řízení:

Gymnázium a Střední odborná škola, Moravské Budějovice, Tyršova 365 - Ing. Stanislav Šťáva

Gymnázium Třebíč - RNDr. Alice Burešová

Obchodní akademie Dr. Albína Bráfa a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Třebíč – RNDr. Pavel Svoboda

Střední škola stavební Třebíč – Mgr. Alois Novák

Hotelová škola Třebíč - Mgr. Libuše Kolářová

 

 

Od nových resp. staronových statutárních zástupců vedení Kraje Vysočina očekává, že budou pokračovat v rozvoji svých organizací s ohledem na celorepublikový vývoj v oblasti školství nejen v oblasti vzdělávání, ale že budou činit všechny kroky pro udržení oborové nabídky ve svých městech v souladu se záměry Kraje Vysočina definovanými v připravovaném dokumentu Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Kraje Vysočina 2012, který je k dispozici na školském portále krajské webové prezentace.

Kraj Vysočina zřizuje celkem 79 školských zařízení, během tří měsíců dojde v 55 z nich k výběrovému řízení na pozicích ředitelů, což představuje 70 % procent.

Jmenovací dekrety budou ředitelům předány po dokončení všech řízení a ukončení nutné administrativy.


Jitka Svatošová

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 08:19