Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Značka zimní výbava na D1
Značka zimní výbava na D1 PDF Tisk Email
Pátek, 16 Říjen 2009 07:12

Výsledkem včerejšího jednání hlavního operačního štábu zimní služby na Ministerstvu dopravy je rozhodnutí o umístění značky zimní výbava na dálnici D1 v úseku vedoucím přes Vysočinu. Značka bude nově umístěna už od exitu 66 km Loket až po 162 km exit Velká Bíteš. Značka nemá být osazena žádnou dodatkovou tabulkou.

"Pro letošní rok to chápeme jako dočasné řešení, příští rok již očekávám řešení provozu v zimním období koncepční formou např. úpravou zákona a souvisejících právních norem," uvedl po jednání mezi ministrem dopravy Gustávem Slamečkou a jeho náměstkem Tomášem Kaasem náměstek hejtmana pro dopravu Libor Joukl. Na základě dnešních aktuálních informací kraj definitivně potvrdil svůj záměr postupně osazovat značkou zimní výbava i krajské komunikace. "Aktuálně se to týká komunikací v blízkosti dálnice," doplnil Libor Joukl.
Dopravní značky „Zimní výbava“ a „Zimní výbava-konec“ jsou dopravní značky, které byly zavedeny od 1. 7. 2008. Označují úseky pozemní komunikace, na kterých je povinnost mít vozidlo kategorie M a N vybaveno pro provoz za zimních povětrnostních podmínek z hlediska použitých pneumatik. Tam kde bude umístěna nová dopravní značka „Zimní výbava“ (č. C 15a), budou v období od 1. listopadu do 30. dubna muset mít řidiči bez ohledu na aktuální počasí nebo stav vozovky zimní pneumatiky.
Informace o umístění dopravní značky zimní údržba na komunikacích kraje Vysočina budou postupně zveřejňovány na www.kr-vysocina.cz.

Jitka Svatošová

Aktualizováno Pondělí, 26 Říjen 2009 07:01