Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Aféra ho nesestřelila?
Aféra ho nesestřelila? PDF Tisk Email
Středa, 28 Březen 2012 06:02

Zdeněk Ryšavý neuvolněným členem rady kraje
Zastupitelstvo Kraje Vysočina na svém zasedání stanovilo s účinností od 1. dubna 2012 nový počet uvolněných členů Rady Kraje Vysočina. Nově bude ve výkonném orgánu kraje zasedat osm uvolněných členů a jeden neuvolněný, kterým je Zdeněk Ryšavý, radní pro oblast informatiky, uzemního plánování a životního prostředí. Na fungování gesčně příslušných oblastí řízených Zdeňkem Ryšavým nemá nové uspořádání rady kraje žádný vliv.

Zdeněk Ryšavý byl zvolen členem Rady Kraje Vysočina a současně byl uvolněn pro výkon této funkce 14. listopadu 2008. Po komunálních volbách v roce 2010 se stal starostou městyse Okříšky.

Časová náročnost skloubení obou funkcí byla důvodem, aby se na začátku roku 2012 rozhodl požádat o změnu svého statusu z uvolněného člena Rady Kraje Vysočina na člena neuvolněného.

„Jsem si vědom toho, že změna na pozici člena Rady Kraje Vysočina by mohla být vzhledem ke končícímu funkčnímu období problematickou, a to zejména pro případného nového člena Rady Kraje Vysočina. Jsem proto připraven své funkční období dokončit a krajské činnosti se věnovat v maximální možné míře,“ okomentoval Zdeněk Ryšavý.
Jitka Svatošová