Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Kafoňková: konec politické kariéry
Kafoňková: konec politické kariéry PDF Tisk Email
Pátek, 23 Březen 2012 08:10

V pondělí se sešel ve Fóru sněm Oblastního sdružení ODS Třebíč, který schválil hospodaření oblasti za rok 2011 a zvolil ze šesti kandidátů po čtyřkolové volbě Alenu Hostašovou (Myslibořice) a Víta Dvořáka (Nové Syrovice) do oblastní rady.

Hlavním bodem jednání však byly volby kandidátů oblastního sdružení na kandidátku ODS pro krajské volby 2012. V souboji o post oblastní jedničky a kandidáta krajské kandidátky uspěl jednatřicetiletý mladíček Pavel Nevrkla (Jemnice), když v dvoukolovém souboji porazil Simonu Kafoňkovou. Po volbě naivně prohlásil, že politice ODS nerozumí a chce ji změnit (!?).  Kafoňkové se nedařilo ani v souboji o druhý post, kdy byla opět v dvoukolovém souboji poražena senátorem Vítězslavem Jonášem (Dukovany). Z boje o post třetího kandidáta pak Simona Kafoňková odstoupila, za Třebíč byla hladce zvolena Martina Bártová. Z toho jasně vyplývá, že členská základna má Kafoňkové dost. Její politická kariéra tím s největší pravděpodobností končí.

 

Téměř pětihodinové jednání tedy zvolilo kandidáty Třebíčska do krajských voleb, o jejich konečném postavení rozhodne regionální sněm ODS Vysočina v sobotu 31.března 2012 ve Stříteži u Jihlavy.

František Ryneš s použitím materiálů Miloše Šťastného

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 08:32