Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Zastavování u Caribicu a Znojemky
Zastavování u Caribicu a Znojemky PDF Tisk Email
Sobota, 17 Březen 2012 19:49

Bouchání dveří, troubení a vysoké otáčky motorů. To jsou některé z věcí, které po léta trápily obyvatele rodinných domů poblíž diskoték. Radnice občany vyslyšela, prokonzultovala věc s taxikáři a nachystala dopravní opatření ke zlepšení situace.

„Lidé bydlící v okolí diskoték si stěžovali na hluk v nočních hodinách způsobený častým zastavováním a rozjížděním aut, hlavně taxíků. Pro okolí Caribicu a Znojemky jsme proto připravili nové dopravní režimy, které by tyto problémy měly výrazně omezit. Změny jsme projednali s provozovateli taxislužeb. Dodržování značek bude monitorovat městská policie svou přítomností i kamerovým systémem,“ sdělil místostarosta Pavel Svoboda, který má na radnici ve své kompetenci oblast dopravy.

 

Mrštíkova ulice, kde se nachází populární noční podnik Caribic Club, bude od druhé poloviny března už jen jednosměrná. Jezdit se bude směrem dolů, tedy z Nerudovy do Riegrovy ulice. Po jedné straně vyznačí radnice podélné stání.

Změny v automobilovém provozu se týkají také okolí diskotéky Znojemka. V jednosměrné Chlumeckého ulici byl dosud vyznačen po jedné straně zákaz stání. V březnu se režim změní na oboustranný zákaz zastavení s dobou platnosti od 21 do 4 hodin. Odbor dopravy městského úřadu souběžně vyčlenil taxíkům v blízkosti čtyři místa, a to přímo nad schody naproti vlakovému nádraží.

Ivan Přibík

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 08:35