Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Vyměnili skalpel za ultrazvuk
Vyměnili skalpel za ultrazvuk PDF Tisk Email
Úterý, 13 Březen 2012 07:23

Operace štítné žlázy, kýly, střev či dalších orgánů budou pro pacienty třebíčské nemocnice znamenat rychlejší zotavení, méně bolesti i jizev. Zaslouží se o to nejmodernější operační přístroj – harmonický skalpel, který lékaři třebíčské chirurgie získali díky půlmilionovému daru Nadace ČEZ. Pro moderní operační přístroj, ale také pro nová polohovatelná lůžka Léčebny dlouhodobě nemocných, hlasovala veřejnost v anketě Skupiny ČEZ „Vaše volba“. Na Vysočině poslali lidé nejvíce hlasů právě Nemocnici Třebíč.

Nemocnice Třebíč může nabídnout svým pacientům ještě kvalitnější péči při chirurgických výkonech i léčbě dlouhodobě nemocných. Zdravotníkům pomůže tzv. harmonický skalpel, který doposud nemocnici chyběl. „Pro pacienta znamená operace tímto přístrojem menší tepelné poškození tkání, minimální krevní ztráty, zkrácení doby pod narkózou, rychlé hojení ran a tedy i kratší rekonvalescenci,“ vyjmenovává výhody speciálního zařízení primář chirurgie Lubomír Novotný. Změnu zaznamená také třebíčská LDN, ve které moderní polohovatelná lůžka nahradí mnohdy opotřebovaný desítky let starý nábytek.

 „Většina našich pacientů stráví na našem oddělení delší čas, a proto jsou základem kvalitní péče moderní nemocniční lůžka. Přinášejí nejen pohodlí pacientům, ale ulehčují i fyzicky namáhavou práci zdravotníků při péči o částečně nebo zcela nepohyblivé osoby,“ vysvětluje přínos nového vybavení primář léčebny Nabil Ahmadie. Léčebna zakoupí 12 polohovacích lůžek, které doplní několik moderních postelí zakoupených v předchozích letech.

 

Pro podporu třebíčské nemocnici hlasovala veřejnost v předloňské a loňské anketě Skupiny ČEZ „Vaše volba“. Moderní vybavení třebíčské nemocnice obdrželo nejvíce hlasů mezi jinými vybranými charitativními projekty z Vysočiny. Za vítězství v obou ročnících soutěže získala Nemocnice Třebíč příspěvek v celkové hodnotě 1.000.000 Kč od Nadace ČEZ. „Velice nás těší tak velký zájem veřejnosti. Je vidět, že lidského zdraví si naše společnost váží nejvíce,“ hodnotí výsledek ankety ředitel nemocnice, Leoš Dostál.

Anketa Skupiny ČEZ „Vaše volba“ umožňuje lidem ve všech regionech ČR hlasovat pro nejužitečnější projekt z oblasti školství, zdravotnictví, vzdělávání, kultury, sportu včetně pomoci lidem se zdravotním handicapem nebo sociálně slabším osobám. „Vaše volba pokračuje také letos, hlasovat lze od 26. 3. do 31. 10. 2012 na webu www.cezregionum.cz nebo vyplněním anketních lístků na vybraných místech v regionech ČR,“ vysvětluje Bohdana Horáčková, místopředsedkyně správní rady Nadace ČEZ.

V celé republice se na dalších šest charitativních projektů rozdělilo 3 500 000 Kč. Oproti minulému roku se počet hlasů v letošní anketě ztrojnásobil na téměř 30 000.


Petr Spilka

Aktualizováno Pondělí, 02 Duben 2012 12:44