Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Vrátka chtějí podnikat
Vrátka chtějí podnikat PDF Tisk Email
Úterý, 06 Březen 2012 00:00

Občanské sdružení Vrátka provozuje v Třebíči trafiky, bazárek, kavárnu v Židech i třeba keramickou dílnu. Sdružení zaměstnává většinou tělesně a mentálně postižené, kteří by jinak nenašli v naší společnosti, zaměřené na výkon, slušné uplatnění.

Občanské sdružení Vrátka podporuje mnoho jednotlivců i institucí. Patří mezi ně i Rotary klub Třebíč. Město Třebíč dokonce občanskému sdružení věnovalo celý dům v Zámostí. Jako podmínku do smlouvy si však vyhradilo předkupní právo v případě, že by občanské sdružení chtělo nemovitost prodat. A zdá se, že k tomu jen pár měsíců po přijetí daru dochází.

Občanské sdružení Vrátka totiž založilo eseróčko s podobným názvem - Vrátka Třebíč. Zapsáno bylo do obchodního rejstříku 28. února. Jediným majitelem je občanské sdružení a jediným jednatelem Zdeňka Palátová (na fotografii úplně vpravo), která současně občanskému sdružení šéfuje.

Ještě před zapsáním do rejstříku požádala radu o zrušení předkupního práva. Chce dům vyvést právě do eseróčka. Jenomže to bude muset schválit zastupitelstvo města.

Některým zastupitelům se tento záměr moc nelíbí. „Nemám přesné informace, ale obecně vzato mám s takovým souhlasem problém,“ říká zastupitel Jaromír Barák (HZNR!). „I když by bylo předkupní právo omezeno jen na občanské sdružení, město o dům nenávratně přijde v případě dalšího prodeje nebo úpadku. To je pro mne nepřijatelné,“ vysvětlil Barák.


František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 08:39