Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Do Jungmannovy ulice se už řidiči nemusí bát
Do Jungmannovy ulice se už řidiči nemusí bát PDF Tisk Email
Sobota, 03 Březen 2012 00:00

Řidiči se středními a většími osobními auty se od února již nemusí zdráhat projet ulicí Jungmannova. Vjezd dosud omezovala zakázková značka na 1,5 tuny hmotnosti. Město dalo tento dopravní anachronismus nedávno odstranit.

Jungmannova ulice představuje důležitou zkratku v centru města. Kvůli nedobrému stavu starší kanalizace tam byla před lety umístěna značka B13 omezující hmotnost na 1,5 tuny. Bylo to ovšem v době, kdy vozidla českých řidičů sestávala z menších typů. Jezdilo se tehdy převážně ve Favoritech a Feliciích. Za posledních 10 až 15 let počet automobilů výrazně narostl a také se zvýšila jejich průměrná váha. Mnozí řidiči dnes vlastní auta s celkovou hmotností vyšší než 1,5 tuny. Vjetím do Jungmannovy ulice a několika jiných se vystavovali udělení pokuty.

Radnice nechala v únoru již přežilou dopravní značku v ulici Jungmannova změnit. Kvůli ochraně starých inženýrských sítí pod povrchem zůstal vjezd omezen, limit se ovšem zvýšil ze 1,5 tuny na 2,5 tuny. Stejným způsobem přeznačil odbor dopravy také ulice Dukovanská, Fibichova, Hájenky, Okružní a Gorazdovo náměstí.

Ivan Přibík

Aktualizováno Sobota, 17 Březen 2012 15:10