Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Třebíčská LDN získá lůžka
Třebíčská LDN získá lůžka PDF Tisk Email
Čtvrtek, 01 Březen 2012 00:00

Léčebna pro dlouhodobě nemocné v Třebíči obmění část starých lůžek za nová, polohovací. Pacientům přinesou větší komfort a zdravotníkům usnadní ošetřování ležících klientů. Lůžka včetně příslušenství zakoupí léčebna díky půlmilionovému daru Nadace ČEZ. Nákup moderních lůžek je výsledkem ankety Skupiny ČEZ s názvem „Vaše volba“; v ní veřejnost volila, který prospěšný projekt má Nadace ČEZ podpořit. Na Vysočině poslali lidé nejvíce hlasů právě třebíčské léčebně.

Pobyt pacientů s chronickým onemocněním, po operacích či úrazech bude v třebíčské Léčebně dlouhodobě nemocných mnohem příjemnější. Opotřebovaný a desítky let starý nábytek je již minulostí, nahradí ho moderní polohovatelná lůžka, která lze nastavit do různé výšky či sklonu. Přibudou také nové hrazdy, držáky na infuze, noční stolky a zábrany proti pádu z postele. „Většina našich pacientů stráví na našem oddělení delší čas, a proto jsou základem kvalitní péče moderní nemocniční lůžka. Přináší nejen pohodlí pacientům, ale ulehčují fyzicky namáhavou práci zdravotníků při péči o částečně nebo zcela nepohyblivé osoby,“ vysvětluje přínos nového vybavení primář léčebny Nabil Ahmadie.

 

Na nové vybavení získala LDN příspěvek 500 000 Kč od Nadace ČEZ. O účelu daru rozhodla veřejnost v anketě Skupiny ČEZ „Vaše volba“, ve které léčebna mezi jinými vybranými charitativními projekty z Vysočiny obdržela 803 z celkového počtu 3500 hlasů. „Velice nás těší zájem veřejnosti o naši práci a problémy seniorů. Jsme rádi, že lidé berou stáří jako nedílnou součást života a myslí tak více na důstojné podmínky života starší generace,“ říká Jarmila Veselá, která v léčebně pracuje jako vrchní sestra. Z příspěvku Nadace ČEZ zakoupí léčebna 12 polohovacích lůžek, které tak doplní několik moderních postelí zakoupených v předchozích letech.

V minulém roce si obyvatelé Vysočiny přáli podpořit Nemocnici Třebíč, která tak získala od Nadace ČEZ půl milionu korun na nákup harmonického skalpelu pro chirurgické oddělení. V celé republice se na dalších šest charitativních projektů rozdělilo 3 500 000 Kč. Oproti minulému roku se počet hlasů v letošní anketě ztrojnásobil na téměř 30 000.

Jana Štefánková

Aktualizováno Pondělí, 02 Duben 2012 12:35