Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy 17. Slavnosti piva na Karlovo náměstí
17. Slavnosti piva na Karlovo náměstí PDF Tisk Email
Čtvrtek, 23 Únor 2012 17:17

V paměti Třebíčanů jsou loňské tanečky vedení radnice proti pivním slavnostem. Musely pryč z Karlova náměstí. Oficielním důvodem byl koncert vážné hudby a ohrazení místa konání s výběrem vstupného. Hovořilo se však o pravděpodobně skutečném důvodu. Díky blízkému termínu pořadatel slavností D.A.N. Produktion konkuroval festivalu Zámostí, pořádaného lidmi kolem společnosti Kapucín. A právě Kapucín má v zastupitelstvu města trojnásobné zastoupení. V době všeobecné krize mají lidé hluboko do kapsy. Odstup necelých dvou týdnů by příjmy hudebního festivalu s totožným publikem silně klesly. A tak byl proti Slavnostem piva použit mocenský princip.

Letos rada města slavnosti na hlavním třebíčském náměstí povolila. Místostarostka Marie Černá (TND) to zdůvodnila tlakem části veřejnosti a „zmoudřením“ politiků.

 

Co si pod „zmoudřením“ představit? Především termín konání začátkem května nebude kolidovat se Zámostím a tudíž Kapucínům nevadí, bude o měsíc dříve než jindy. Pořadatel pivních slavností zaplatí nájem v obvyklé mírné výši, tedy 70 tisíc korun. Nově však zaplatí dalších 70 tisíc jako jakýsi „úplatek kultuře“, chcete-li sponzorský dar. NavícD.A.N. Produktion nabídl složit kauci 100 tisíc na případné škody na majetku města. Zato bude moci nejen vybírat vstupné, ale ohradit prostor okolo téměř celého Karlova náměstí, s výjimkou části chodníku o šíři 1,5 metru. Z náměstí bude též vyloučena doprava. Proslýchá se, že v radě města nebyl názor na povolení akce jednotný, přesto byl nakonec po delší diskuzi schválen.

Manažer společnosti D.A.N. Produktion Luboš Denner může být s výsledkem spokojen. Milovníci pěnivého moku a městská pokladna také.

František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 08:38