Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Školy mají šanci na grant Nadace ČEZ
Školy mají šanci na grant Nadace ČEZ PDF Tisk Email
Úterý, 21 Únor 2012 00:00

Zbývá ještě několik dnů do ukončení grantového řízení projektů Oranžová učebna a Oranžové schody. Školy mají do 29. února možnost zapojit se do dvou projektů Nadace ČEZ – Oranžová učebna a Oranžové schody. Žádosti jsou přijímány v elektronické podobě.
Grant Oranžová učebna financuje např. audiovizuální vybavení, měřicí přístroje, demonstrační sestavy, žákovská pracoviště nebo bloky propojené středovým modulem s uloženými rozvody plynu, odpadů a vody. Příjemcem nadačního příspěvku se mohou stát školy a školská zařízení kategorie B (základní školy), C (střední školy) a E (vyšší odborné školy) podle klasifikace ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Podpora může dosahovat až 200 tisíc korun. Od roku 2010 Nadace ČEZ vybavila 46 Oranžových učeben za více než 8, 7 milionu korun.

Grant Oranžové schody financuje schodolezy, schodišťové plošiny, výtahy a naváděcí systémy pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace. Příjemcem nadačního příspěvku se mohou stát rovněž základní, střední, vyšší odborné a speciální školy. Podpora Nadace ČEZ může dosahovat až jeden milion korun. Od roku 2010 podpořila nadace v rámci projektu Oranžové schody 15 škol celkovou částkou téměř 8,3 milionu korun. Grantové řízení Oranžové schody a Oranžová učebna pro rok 2012 Nadace ČEZ vyhlásila 9.ledna 2012. Žádosti jsou přijímány pouze v elektronické podobě, která žadatelům šetří čas i peníze za poštovné.
Veškeré potřebné informace, pravidla i formuláře k projektům naleznou zájemci na stránkách Nadace ČEZ:

 

 

http://www.nadacecez.cz/cs/granty/vyhlasene-grantove-rizeni-pro-projekt-oranzove-schody.html

http://www.nadacecez.cz/cs/granty/vyhlasene-grantove-rizeni-pro-projekt-oranzova-ucebna.html

 Jana Štefánková

 

Aktualizováno Sobota, 17 Březen 2012 14:49