Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Památky Třebíče v Bratislavě
Památky Třebíče v Bratislavě PDF Tisk Email
Čtvrtek, 16 Únor 2012 12:45

Třebíčské památky mají se značkou jménem UNESCO potvrzenu světovou jedinečnost. Zásluhou toho skýtají značný potenciál přitahovat turisty z celého světa. Kromě laické i odborné veřejnosti z dalekých zámořských zemí jakou jsou Spojené státy, Izrael nebo Japonsko je prozíravé upozornit na baziliku svatého Prokopa a Židovskou čtvrť také sousedy. A právě taková prezentace proběhla v Bratislavě.

Radnice ve spolupráci s Městským kulturním střediskem se zúčastnila ve středu 15. února setkání na velvyslanectví České republiky. Svými klenoty se přítomným pochlubili zástupci všech tří měst z Vysočiny s památkami Světového přírodního a kulturního dědictví – Třebíč, Telč a Žďár nad Sázavou. Mezi slovenskými posluchači bylo několik desítek novinářů a odborníků z turismu.

Po úvodu místostarosty Pavla Pacala prezentovala referentka pro cestovní ruch Lucie Floriánová třebíčské pamětihodnosti i město jako celek. S prací všech tří informačních center seznámila přítomné jejich vedoucí Dagmar Juráňová. Současně pohovořila také u festivalu Šamajim a akcích konaných u příležitosti tradičních židovských svátků. Ředitelka Městského kulturního střediska Jaromíra Hanáčková představila slovenským kolegům projekt Třebíčské kulturní léto.

Na bratislavské setkání s lidmi z oblasti turismu naváže ještě jedna zajímavost. V plánu je výstava s názvem „Třebíč – město památek UNESCO“. Na třicítku černobílých fotografií Pavla Heřmana se budou těšit Bratislavané v Zichyho paláci ve Venturské ulici. Kromě celkových i detailních pohledů na baziliku a Zámostí nebudou chybět například ani snímky věže.

Ivan Přibík

Aktualizováno Sobota, 17 Březen 2012 11:28