Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Největší dar v historii základních škol
Největší dar v historii základních škol PDF Tisk Email
Úterý, 14 Únor 2012 08:19

Základní škola Třebíč, Kpt. Jaroše 836 získala od firmy MICo, spol. s r.o. finanční dar ve výši 991.340,- Kč. Dar byl použit na pořízení nové multimediální učebny „šité na míru“ žákům prvního stupně. Učebna je vybavena jedním učitelským a 15 žákovskými stolními PC  s operačním systémem Windows 7 Profesional, interaktivní tabulí s integrovaným projektorem a  audio systémem, žáci budou moci využívat také digitální multifunkční zařízení s barevným kopírováním, tiskem a skenováním. K vybavení byla připojena velkoplošná bílá magnetická tabule.

Součástí daru bylo rovněž provedení veškerých stavebních úprav. Nejprve byla posílena  elektroinstalace,  následovala oprava omítek, výmalba a rekonstrukce osvětlení. Staré nevzhledné linoleum bylo nahrazeno novou podlahovou krytinou a moderní vzhled učebny podtrhly i nové  obklady a kryty ústředního topení. Nakonec přišla dodávka nábytku, stínicí techniky a datových rozvodů. Rozmístění dekoračních předmětů již jen završilo přeměnu běžné třídy v současný zajímavý a inspirativní prostor.

Co předcházelo? Ředitelství školy mělo již delší dobu v úmyslu vybudovat počítačovou učebnu, která by byla k dispozici pouze mladším žákům. Pro realizaci tohoto snu ovšem chyběly dostatečné finanční prostředky. Nakonec přišla pomoc doslova z nebe.

Začátkem září při rekonstrukci střechy došlo v prostoru pavilonu školní družiny vlivem vydatných dešťových přeháněk k vyplavení interiérů. Havárie způsobila škody nejen na budově, ale i na jejím vnitřním zařízení. Kromě oddělení školní družiny byly zasaženy  také dvě počítačové učebny. Voda protekla třiceti stanicemi PC, poškodila monitory i další příslušenství a obě počítačové učebny byly na několik týdnů zcela vyřazeny z provozu.

V této zoufalé situaci přišla nezištná pomoc od bývalého absolventa Jarošky a současně finančního ředitele firmy MICo, spol. s r.o., pana  Jiřího Dennera, který nyní do stejné školy vodí dceru. Pan Denner nabídl zainvestování nové učebny výpočetní techniky.

Škola se této příležitosti chopila a v průběhu několika měsíců realizace vznikla jedna z nejkrásnějších učeben široko daleko. Interiér učebny je podle návrhu firmy Magico Interirér Design vyladěn v námořnickém stylu – podlaha připomíná palubu, rozvržení barevných ploch stěn a nábytku společně s působivými dekoracemi navozuje dojem, že se nacházíte v kajutě lodi.

 

Karel Dolák

Aktualizováno Sobota, 17 Březen 2012 15:05