Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Národní týden manželství 2012
Národní týden manželství 2012 PDF Tisk Email
Neděle, 12 Únor 2012 00:00

Už šestým rokem bude ve valentýnském týdnu probíhat pod záštitou předsedkyně Poslanecké sněmovny M. Němcové Národní týden manželství (NTM). Týden manželství 2012 se soustředí na porozumění mezi mužem a ženou a obohacení jejich vzájemnou rozdílností. Jeho letošním mottem je „Rozumíme si? – cesty k lepší komunikaci v manželství“. Program NTM bude slavnostně zahájen v pondělí 13. 2. tiskovou konferencí od 10:30 hodin v Poslanecké sněmovně parlamentu ČR. NTM začal v r. 1996 ve Velké Británii, následně v roce 2007 v ČR. V současné době se připravuje v dalších 14 zemích.
„Posláním Národního týden manželství je připomenout si alespoň jednou za rok rozmanitost a krásu manželství jako základu života rodiny, říká Petr Činčala, PhD, koordinátor Národního týdne manželství. Tato kampaň je zastřešující iniciativou pro nejrůznější celostátní i místní aktivity v týdnu, kdy slavíme sv. Valentýna. Cílem je zaměřit se na rozvoj manželství a podporu jeho hodnoty ve veřejném a politickém prostoru.

Město Třebíč se do této iniciativy zapojilo poprvé v loňském roce. I letos zaštituje tyto zajímavé akce, které jsou připraveny ve spolupráci s partnery Projektu Zdravého město.

Středa 15. února - Den otevřených dveří pro veřejnost v Psychocentru Třebíč- MRP Kraje Vysočina (Karlovo nám. 41/30)

Čtvrtek 16. února - Kulatý stůl na téma: „Jak se žije rodinám“organizuje od 9 do 11 hodin v prostorách městského úřadu Třebíčské centrum. Akce se koná u příležitosti studijní návštěvy polské delegace zástupkyň mateřských a rodinných center.

Umění manželské komunikace - přednáška v mateřském centru DaR v Třebíči Borovině ve spolupráci s Manželskou a rodinnou poradnou Kraje Vysočina, koná se od 10 do 11 hodin.

Komunikace v manželství (slova mohou být okny nebo hradbami) – přednáška v prostorách Městské knihovny v Třebíči, Hasskova ul. Pořádá poradna Ruth Třebíč ve spolupráci s městem od 17 hodin. Přednášejí manželé Ing. Petr a MUDR. Jana Švíkovi. Účastníci se mohou těšit na stylové drobné občerstvení – svatební koláčky.

Pátek 17. únor - Beseda + prezentace fotografií: Učitelem a vesničanem v Keni aneb jak to chodí v keňské rodině – Třebíčské centrum, Fr. Hrubína 753 od 16 hodin v prostorách Centra. Zajímavé vyprávění z černého kontinentu si připravil Filip Rosenkranc.

Iveta Ondráčková

Aktualizováno Sobota, 17 Březen 2012 14:52