Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy STŘED nabízí mladým online magazín
STŘED nabízí mladým online magazín PDF Tisk Email
Neděle, 05 Únor 2012 00:00

V rámci projektu Klíče pro život a jeho průřezového tématu Mediální výchova a medializace se zapojí STŘED,o.s. s pilotáží vzdělávacího programu s názvem eMBečko MAG, online magazín pro mladé. První etapa programu začíná 22. 2. 2012 besedou Tvoříme eMBečko MAG I. v prostorách občanského sdružení STŘED v Moravských Budějovicích.
Cílem vzdělávacího programu eMBečko MAG je vytvoření vzorového obsahu on-line magazínu pro mladé lidi. Vzdělávací program zahrnuje dvě besedy, které jsou zacílené na formulování současných možností ve světě dostupných multimedií a digitální techniky, plánování obsahu magazínu, formy propagace, administrování webu a volbu redakční rady eMBečko Magu. „Mladým lidem nabízíme v rámci programu také tři praktické workshopy vedené odborníky v oblasti fotografování, videa a medií“, informuje Karel Vondráček, hlavní koordinátor programu eMBečko Mag. Workshopy zajistí upevnění či získání nových dovedností v oblasti sdílení, tvorby a zpracování multimedií.
Účastníci v rámci programu budou moci využít kladný vztah k multimediím, naučí se spravovat webovou stránku, pracovat s novým softwarem, fotografií, videem a také se vzdělají v oblasti propagace směrem k veřejnosti.
Očekávaným výstupem je funkční internetový magazín, jehož součástí je multimediální obsah, týkající se místní komunity mladých lidí, rozhovory, reportáže a články zaměřené na proces tvorby vlastního magazínu.
Projekt je spolufinancován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Ondřej Ferdan

Aktualizováno Sobota, 17 Březen 2012 11:34