Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Nalezené věcí i na internetu
Nalezené věcí i na internetu PDF Tisk Email
Pondělí, 23 Leden 2012 08:10

Skoro každý z nás už asi zažil mrzutost, kdy ztratil nějaký předmět. Vytrousit nebo zapomenout lze menší i větší věci, a to na ulici, ve veřejných budovách nebo v dopravních prostředcích. Lidé z Třebíče a okolí si nyní budou moci svoji věc dohledat na webu. Samozřejmě za předpokladu, že ji nějaký poctivý nálezce doručí na úřad.

Třebíčská radnice vede podobně jako jiná města agendu ztrát a nálezů. Občané mohou tyto události hlásit v informační kanceláři města na Karlově náměstí. Ve vestibulu vždy visí na malé nástěnce aktuální seznam předmětů. Nyní přichází malá novinka. Radnice od poloviny ledna umísťuje přehled také na své webové stránky www.trebic.cz. Vychází tím vstříc nejen Třebíčanům, ale i návštěvníkům z blízka i daleka.

 

Dotázat se mohou lidé v informační kanceláři radnice také telefonicky. Kontaktními osobami jsou paní Dagmar Nechvátalová, číslo 568 896 141, e-mail Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript a paní Milena Karásková, číslo 568 896 191, e-mail Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Je nutné upozornit, že nepřihlásí-li se majitel do šesti měsíců od odevzdání, stává se vlastníkem movitých a nalezených věcí město. Toto stanovuje paragraf 135 zákona č. 40/1964, Sb., občanský zákoník.

Ivan Přibík

Aktualizováno Sobota, 18 Únor 2012 12:05