Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Marie Rynešová rezignovala
Marie Rynešová rezignovala PDF Tisk Email
Pondělí, 16 Leden 2012 00:00

V pátek složila mandát zastupitele Mgr. Marie Rynešová, která byla v posledních komunálních volbách potřetí zvolena do zastupitelstva Třebíče. Poprvé v devadesátých letech za OF, nyní dvakrát za volební stranu Heřman zpátky na radnici!

Rynešová měla v zastupitelstvu poněkud specifické postavení. Nebyla ani v koalici, ani v opozici. I když jí Heřman slíbil, že jí před každým jednáním zastupitelstva osobně poskytne informace o jednotlivých důležitých bodech, svůj slib ani jednou nesplnil.

„Strana HZNR! je sice členem koalice, nepodepsala jsem však koaliční smlouvu, protože je podle mého názoru protiústavní a odporuje mému svědomí,“ uvádí bývalá zastupitelka. „Obsahuje odstavec, který zakazuje koaličním zastupitelům dávat návrhy, které neprojedná rada města. To podle mne odporuje zákonu i dobrým mravům,“ vysvětluje.

 

Marie Rynešová se snažila prosadit zavedení internetových aukcí na městské zakázky nebo přijetí vyhlášky na zákaz hazardu v Třebíči. Kritizovala plýtvání při stavbě cyklostezek a nelíbí se jí ani snížení rozpočtové kapitoly na údržbu městské zeleně, výzdobu a čistotu města o 10 miliónů korun. K odstoupení ze zastupitelstva se rozhodla proto, že ji v jejím snažení nepodporovali ani zastupitelé vlastní volební strany, ani starosta Heřman, kterého naopak ona podporovala dvacet let.

Marii Rynešovou v zastupitelských lavicích nahradí erudovaný ekonom Ing. Jaromír Barák, který je členem finančního výboru zastupitelstva.

František Ryneš

Aktualizováno Sobota, 18 Únor 2012 12:08