Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy První jsou dva
První jsou dva PDF Tisk Email
Čtvrtek, 12 Leden 2012 15:02

S trochou nadsázky by se dalo říci, že první občánci města Třebíče se v roce 2012 narodili dva. Příčinou administrativní nedokonalosti tak máme s tímto titulem děvčátko i chlapce. První dítě se narodilo v Třebíči, druhé v Brně.

Situace vznikla tím, že matrika Městského úřadu Třebíč dostává údaje o narozených dětech pouze z porodnice třebíčské nemocnice. Maminky z Třebíče však mohou rodit i jinde. Děti zdejších rodičů, které přišly na svět v jiných městech, jsou pak v těchto městech zapsány do matrik. Radnice se tyto údaje nemá možnost oficiálním způsobem včas dozvědět. Jedná se o dvě oddělené a na sobě nezávislé evidence.

 

Prvním občánkem města roku 2012 narozeným v třebíčské porodnici je Natálie Kratochvílová. Přišla na svět v pondělí 2. ledna v 9:13 hodin s porodní váhou 3.300 gramů a délkou 50 centimetrů.

Skutečným prvním občánkem města letošního roku, ovšem narozeným v nemocnici v Brně-Bohunicích, je Eliáš Krška. Přišel na svět v neděli 1. ledna v 3:25 hodin s porodní váhou 1.550 gramů a délkou 40 centimetrů.
Ivan Přibík

Aktualizováno Úterý, 31 Leden 2012 08:13