Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Běhounek dal trestní oznámení na silničáře
Běhounek dal trestní oznámení na silničáře PDF Tisk Email
Středa, 11 Leden 2012 14:28

Velmi emotivním hlasem oznamoval hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek (ČSSD) na tiskové konferenci, že podal trestní oznámení na Krajskou správu a údržbu silnic. Oznámení se týká průběhu procesů včetně zadávání veřejných zakázek.

Trestní oznámení prověřují kriminalisté. Vyšetřování je na samém počátku, policisté prý nemohou poskytnout žádné bližší informace.

Nesrovnalosti v hospodaření krajské správy a údržby nejprve ukázala veřejnosprávní kontrola. Vedení správy požádalo o kontrolu kraj. Kontrola se podle Běhounka týkala čtyř let. O které roky šlo, nechtěl prozradit. Policie byla sdílnější. Kromě technického vybavení pro zahrnovala i opravy silnic. Hejtman nechtěl ani prozradit, jaké částky se oznámení týká, ani proti které osobě směřuje. Kraj prý ještě objedná audit u silničářů, zatím se ale neví, kdy a kdo ho bude provádět.

 

Loni odešel z firmy náměstek Fučík. Rozpory s ředitelem „KSUSky Janem Míkou byly veřejným tajemstvím. Možná odtud pochází informace, která vedla po ověření kontrolou až k trestnímu oznámení. Mohlo jít o nemalé prostředky. Například letos dostane firma jen na opravy silnic téměř čtvrt miliardy korun.

František Ryneš

Aktualizováno Sobota, 18 Únor 2012 12:09