Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Lektorka francouzštiny na Vysočině
Lektorka francouzštiny na Vysočině PDF Tisk Email
Středa, 07 Říjen 2009 06:47

Ve třech městech Vysočiny působí lektorka francouzského jazyka. Djemila Djeddaoui bude učit středoškoláky v Havlíčkově Brodě, Jihlavě a Velkém Meziříčí. Roční pobyt Francouzky Djemily Djeddaoui v našem regionu je konkrétním výsledkem spolupráce kraje Vysočina a francouzského regionu Champagne-Ardenne.

Djemila Djeddaoui během své pedagogické kariéry působila v mnoha zemích po celém světě například v Mexiku, USA, Dominkánské republice nebo Izraeli. Česká republika resp. kraj Vysočina je jejím prvním pracovním působištěm ve střední a východní Evropě. „Nabídku vyučovat francouzštinu v kraji Vysočina jsem se rozhodla přijmout hlavně ze dvou důvodů. Jednak je to moje práce učit studenty v zahraničí a jednat to byla velice zajímavá nabídka. Zatím jsem totiž neměla příležitost středoevropské studenty poznat. Jsem zvědavá na jejich přístup ke studiu, jejich motivaci k výuce cizích jazyků a na jejich znalosti o frankofonních státech,“ řekla po svém příjezdu na Vysočinu Djemila Djeddaoui.

Lektorka se vedle výuky francouzštiny na středních školách bude podílet také na vzdělávání pedagogických pracovníků v rámci odborných seminářů, které bude organizovat Vysočina Education. Roční pobyt lektorky uhradí kraj Vysočina a region Champagne-Ardenne. 

Eva Neuwirthová

Aktualizováno Pátek, 16 Říjen 2009 16:13