Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy ICOM dá do Třebíče nové busy
ICOM dá do Třebíče nové busy PDF Tisk Email
Čtvrtek, 22 Prosinec 2011 16:02

Společnost TRADO MAD ve čtvrtek představila zbrusu nová vozidla značky MANN. Ihned po ukázce byla nasazena do provozu, na linkách přepravovala první den cestující zdarma.

„Společnost TRADO MAD pokračuje v modernizaci vozového parku v Třebíči a pořídila tři nové autobusy pro MAD. Dodavatel – společnost MANN – byl vybrán na základě výběrového řízení, kde byly porovnávány především technické parametry, bezpečnost cestujících, počet míst, spotřeba pohonných hmot i cena. Vozy splňují nejvyšší emisní třídu Euro 5,“ sdělil Petr Palovčík, projektový manažer ICOM transport a.s.

Zařazení nových autobusů znamená výraznou modernizaci vozového parku pro město Třebíč. Celorepublikový průměr stáří autobusů přesahuje 14 let, přičemž  současná kolona v Třebíči bude mít průměr 6 let.

Nové vozy zaujaly nadstandardní výbavou, řešením některých míst k sezení „proti sobě“ a vkusným řešením interiéru. Autobusy jsou kompletně klimatizované a mají informační systém, který je  pro on-line přenos dat na vybrané zastávky v Třebíči. Celkový počet míst pro cestující je 98, z toho 27 k sezení. Díky vyklápěcí plošině u prostředních dveří mají možnost pohodlné přepravy dětských kočárků i invalidních vozíků
František Ryneš

Aktualizováno Čtvrtek, 05 Leden 2012 13:58