Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Zastupitelé dali na dobročinné účely 20.200
Zastupitelé dali na dobročinné účely 20.200 PDF Tisk Email
Úterý, 20 Prosinec 2011 00:00

Členové zastupitelstva města Třebíče přispěli na dobročinné účely. Po zasedání ve čtvrtek 15. prosince se v Malovaném domě sešli k neformálnímu setkání. Vážili se a podle své hmotnosti věnovali peníze do vánoční sbírky.

Někteří zastupitelé vystoupili na váhu, jiní dali paušální částku. Za každý kilogram váhy se platilo deset korun, bez vážení bylo možné vhodit do pokladničky jednorázově tisícikorunu. Místostarosta Milan Zeibert navýšil svou hmotnost železným závažím, které držel v ruce. Celkem třebíčští politikové shromáždili sumu 20.200 korun.
Finanční výtěžek z vážení zastupitelů přičlenila radnice k vánoční sbírce. Její souhrnný výtěžek včetně kasičky na náměstí a speciálního účtu částí předá město Společnosti pro podporu lidí s mentálním postižením ČR, okresní organizaci Třebíč.

Získané finanční prostředky použije občanské sdružení na asistenční služby, které využívá při pořádání rehabilitačních pobytů, letních integračních táborů, víkendových sportovně-relaxačních pobytů a při dalších akcích v průběhu roku.
Ivan Přibík

Aktualizováno Čtvrtek, 05 Leden 2012 14:00