Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Další kamera strážníků v Třebíči
Další kamera strážníků v Třebíči PDF Tisk Email
Neděle, 11 Prosinec 2011 00:00

Třebíčské ulice budou zase o trochu bezpečnější. K dozoru ve dne i v noci osadí městská policie další kameru. Tentokrát do čtvrti Jejkov.

Pro nový kamerový bod vytipovala radnice místo v centru města. Specializovaná firma namontuje přístroj v pondělí 12. prosince na dům, který stojí na nároží Jejkovské brány a Soukenické ulice. Digitální kamera bude otočná o 360 stupňů. Její cylindrická vložka znemožní rozpoznat, kam je objektiv zrovna natočen. Kromě Soukenické ulice „uvidí“ kamera Jejkovskou bránou do části Karlova náměstí a do ulic Bedřicha Václavka a Smila Osovského.

Nová kamera bude v Třebíči již sedmnáctou v pořadí. Náklady na její pořízení činí 120 tisíc korun. Městská policie hradí částku plně ze svého rozpočtu.

Zatím poslední, šestnáctou, kameru osadilo město letos na podzim na Starou poštu, tedy na nádvoří jednoho z domů na Karlově náměstí, kde se nachází drobné obchůdky. Kamerový systém funguje v Třebíči už deset let. Radnice plánuje osvědčený kamerový systém dále rozšířit, konkrétně na území Židovské čtvrti.

Ivan Přibík, titulek redakce

Aktualizováno Pondělí, 19 Prosinec 2011 12:37