Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy EDU i Temelín chrání životní prostředí
EDU i Temelín chrání životní prostředí PDF Tisk Email
Pátek, 09 Prosinec 2011 12:26

Obě české jaderné elektrárny prošly v tomto týdnu ekologickým auditem a naplňují požadavky mezinárodní normy ISO 14001 v oblasti ochrany životního prostředí. „ Kvalitní systém ochrany životního prostředí potvrdila elektrárna i letos.  Dukovany a Temelín v této oblasti mohou být příkladem i pro jiná průmyslová odvětví,“ zhodnotil audit jeho vedoucí Vlastimil Pejčoch, Třebíčan z mezinárodní auditorské společnosti Det Norske Veritas.

 „Hodnotili jsme, jak elektrárna naložila s našimi závěry. Je velmi příjemné zjištění, že zapracovala všechna doporučení z minulých let. Neshledali jsme tady žádnou anomálii,“ zhodnotil Pejčoch. Také potvrdil, že zhoršená kvalita ovzduší, která v minulých dnech trápila hned několik krajů, dukovanskému regionu nehrozí.

Cílem uplatňování systému ochrany životního prostředí je neustálé snižování vlivu provozu na okolí elektrárny. Ochrana životního prostředí je základní oblast, která bude naši jadernou elektrárnu provázet po celou její životnost. Proto průběžně přijímáme taková opatření, abychom systém ochrany životního prostředí dále vylepšovali. Tyto audity nám přinášejí důležitý pohled zvenku a podněty pro další zlepšování.

 

Petr Spilka

Aktualizováno Pondělí, 19 Prosinec 2011 12:35