Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Bezpečnější přechody pro chodce
Bezpečnější přechody pro chodce PDF Tisk Email
Čtvrtek, 08 Prosinec 2011 00:00

Na mnoha místech Vysočiny si mohou účastníci silničního provozu všimnout nově upravených přechodů pro chodce. Ukončena totiž byla realizace hned několika projektů podpořených z grantového programu Fondu Vysočiny „Bezpečná silnice 2011“.
Kraj Vysočina vyhlásil tento program na jaře letošního roku s cílem zvýšit bezpečnost a ochranu účastníků silničního provozu a snížit rizika provozu na pozemních komunikacích v Kraji Vysočina. Podporována je realizace nových nebo úprava stávajících přechodů pro chodce, zejména jejich osvětlení. Žádat bylo možné také na úpravu chodníku těsně přiléhajícího k přechodu. Mezi osm úspěšných žadatelů z řad měst a obcí bylo nebo teprve bude rozděleno celkem více než 600 tis. korun. Bezpečnější přechody již slouží např. v Pelhřimově, Velkém Beranově, Jihlavě, Jaroměřicích nad Rokytnou nebo Náměšti nad Oslavou. Další budou realizovány v 1. polovině příštího roku.


Policie České republiky provedla v letošním roce rozsáhlou revizi přechodů pro chodce a zjištěné nedostatky naznačují, že je nutné v úpravách přechodů pokračovat. Kraj Vysočina proto plánuje i v roce 2012 vyhlásit pro města a obce v Kraji Vysočina další výzvu k předkládání žádostí do grantového programu „Bezpečná silnice 2012“ a přispět tak ke zvýšení bezpečnosti komunikací v našem kraji. Rozhodující slovo k vyhlášení programu bude mít v únoru nebo v březnu příštího roku Zastupitelstvo Kraje Vysočina.

Radek Handa

Aktualizováno Pondělí, 19 Prosinec 2011 12:34