Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Vybrali ředitele ZUŠ
Vybrali ředitele ZUŠ PDF Tisk Email
Úterý, 29 Listopad 2011 09:18

Výběrová komise města Třebíče vybrala z pěti uchazečů kandidáta na ředitele spojených základních uměleckých škol v Třebíči. Do výběrové komise byl na poslední chvíli kooptován místostarosta Milan Zeibrt (Břehy), který nahradil starostu Pavla Heřmana (HZNR!). Údajný důvod – pan starosta odjel na pracovní cestu.

Podle neoficiálních zpráv stanovila komise následující pořadí kandidátů. Na první místo se dostal Jiří Suchánek, dosavadní zástupce ředitele ZUŠ Fórum. Druhé místo obsadil Frank Spekhorst a třetí místo nynější ředitelka ZUŠ Resonance Vlasta Procházková. Podle sdělení jednoho z členů výběrové komise úplně propadla „osobnost zvenčí“, kterou kvůli nepodjatosti favorizovali někteří radní.

 

Výběr musí ještě potvrdit rada města. „Rada se schází příští úterý a očekává se, že schválí jmenování nového ředitele,“ sdělil tiskový mluvčí Ivan Přibík. Podrobnosti ohledně pořadí výběru odmítl sdělit.

Podařilo se nám oslovit dva ze tří úspěšných. Frank Spekhorst míní, že spolu s Jiřím Suchánkem jsou oba silnými kandidáty na ředitele a že si počká na jmenování radou města. Vlasta Procházková by variantu s ředitelem Suchánkem brala.

František Ryneš

Aktualizováno Středa, 14 Prosinec 2011 15:03