Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Znojemka klub 2000 už má výjimku
Znojemka klub 2000 už má výjimku PDF Tisk Email
Pátek, 11 Listopad 2011 00:00

Výjimku z „rámusové vyhlášky“ dostala i diskotéka Znojemka klub. Stalo se tak bezprostředně po čtvrteční interpelaci exstarosty Ivo Uhra (ODS) na čtvrtečním zastupitelstvu. A výsledek? Výjimka podniku, který vlastní Jiří Křivan, byla promptně udělena. V pondělí se vedení města v čele se starostou Pavlem Heřmanem (HZNR!) sešlo s provozovateli tří ze čtyř „hříšníků“, Roxy, Caribik a Znojemska. Trumpetka nepřišla. Město má účinný nástroj represe – vyhlášku o provozní době. Jakékoliv prodloužení po 22. hodině musí rada schválit jako výjimku. Nyní je tedy výjimka udělena na dobu do 24. hodiny v pracovní dny a do 6. hodiny ranní o sobotách a svátcích.

S provozovateli diskoték hovořili o dodržování pořádku v okolí tančíren. Diskotéky musí zavést pořadatelskou službu. Napříště budou muset vybírat od návštěvníků vstupné, které při opuštění lokálu propadne. Tak chce město zamezit migraci během noci od podniku k podniku. Tím se také silně omezí provoz taxíků, které notně ke zvýšení hladiny zvuku přispívají kvílením brzd, pneumatik a vysokými otáčkami motorů.

 

Jednání s majiteli třebíčských taxislužeb ještě proběhne. I zde se radnice soustředí na represi. Časté kontroly městských strážníků ohledně dodržování vyhlášky prý jistě udělá své. Po Novém roce chce radnice vyhodnotit, zda se situace zlepší. Jestliže ne, bude následovat zákaz vjezdu, zjednosměrnění ulic a zákazy stání a zatavení.

František Ryneš

Aktualizováno Pátek, 25 Listopad 2011 09:44