Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Střípky ze zastupitelstva
Střípky ze zastupitelstva PDF Tisk Email
Středa, 09 Listopad 2011 07:56

Za co byl Petr Klimeš odsouzen?

Okresní soud uvědomil město, že Petr Klimeš starší (ODS), zakládající člen třebíčské „ódéesky“, ztratil schopnost být přísedícím u tohoto soudu. Poukázal přitom na paragraf, podle kterého se tak děje na základě odsouzení jmenovaného za úmyslný nebo nedbalostní trestný čin. Bývalý starosta Ivo Uher (ODS) neuměl vysvětlit, čeho se rozsudek jeho spolustraníka týká. Buď nevěděl nebo nechtěl.

 

Hamerník konečně končí

S dosavadním tajemníkem městského úřadu, plukovníkem v záloze Milanem Hamerníke, se oficiálně rozloučil starosta Pavel Heřman (HZNR!). „Bez něho by se chod zastupitelstva nekonal,“ prohlásil Heřman, čímž shodil práci ostatních úředníků města.

Hamerník jako bývalý vysoký důstojník již měl nárok na důchod a přesluhoval. Ani v penzi mu nebude zle. Bude k ní pobírat vojenskou výsluhu v řádu desítek tisíc měsíčně.

 

Ornou půdu možno zastavět

Bez větších problémů prošel návrh rady města na změnu územního plánu. Regulační plán lokality Hájek II. zde mění ornou půdu na zastavěnou plochu. V praxi to znamená, že na polích, přiléhajících na severovýchodě k městu, lze postavit sídliště rodinných a bytových domů. Rozhodnutí je kontroverzní. V Třebíči není velký tlak na nové bydlení, dokončené byty již tak mají developeři problém prodat. Znehodnocení zemědělské půdy mohlo klidně počkat.

 
Zahrádkovi se faktura nelíbila

Komunistický zastupitel Zahrádka chtěl po radě již na minulém zastupitelstvu předložit fakturu, kterou vyúčtovala společnost Relative design městu 200 tisíc za zpracování grafického manuálu na logo města. „Dostal jsem tuto jedinou stránku papíru, bez specifikace, co bylo za těch 200 tisíc uděláno. Podle mne byla zakázka předražena,“ tvrdil Zahrádka. A není sám, kdo má o ceně oprávněnou pochybnost.

 

Olivové vadí výška označníků

Zastupitelce ČSSD Olivové vadí, že jízdní řády na nových zastávkách MAD jsou příliš nízko a starší lidé se k nim těžko sehnou. Vedení radnice však poukázalo na to, že označníky montovala firma ICOM Transport, která také zastávky vlastní a město to nemohlo ovlivnit.

 

Zahrádkovi nevoní reklama

Na některých autobusech MAD se objevila reklama s oznámením, že město dotuje veřejnou dopravu. „To přece ví i malé dítě, že tomu tak je,“ tvrdil. Vedení města však s názorem polemizovalo. Starosta Heřman tvrdil, že cena je zanedbatelná a přiznal, že to objednalo město (že by další přihrávka Relative designu?). Prý je dobré se zviditelnit, když to moc nestojí. Město by se mělo zviditelňovat daleko více pilnou prací než bilbordy, zvlášť když dorovnává shodkový rozpočet úvěrem.

 

Ivo Uher a Znojemka

Exstarosta Ivo Uher (ODS) protestoval proti vzetí výjimky - rámusit do časných ranních hodin - Znojemské vinárně. Argumentoval zvláštně. Znojemska tam je již desítky let. Lidé v okolí, kterým se halasení v pozdních nočních hodinách nelíbí, neměli dům v této lokalitě kupovat. A když tak učinili, měli by to trpět. Navíc majitel Jiří Křivan věnoval městu kameru za 130 tisíc.

Uher možná přihříval svoji polívku. Je známo, že patří mezi časté návštěvníky podobných podniků. Dostalo se mu ujištění, že po měsíční zkušební době může provozovatel znovu o výjimku požádat, když budou obyvatelé spokojeni, dostane ji zpět.


Zaznamenal František Ryneš

Aktualizováno Pátek, 25 Listopad 2011 09:43