Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy NA GUGLIELMA CALLEGARIHO do divadla
NA GUGLIELMA CALLEGARIHO do divadla PDF Tisk Email
Sobota, 05 Listopad 2011 00:00

V úterý 8. listopadu 2011 se v divadle Pasáž v Třebíči uskuteční koncert, který zaručeně potěší všechny milovníky klasické hudby, zejména pak opery. Mohou si na něm poslechnout mladého italského tenora GUGLIELMA CALLEGARIHO, jehož jméno už začíná být v hudebním světě pojmem. Callegariho zvučný hlas je svým zabarvením a expresivním výrazem skutečně jedinečný. Na klavír bude umělce doprovázet jak brilantní klavíristka, paní Rút Janečková, tak i známý Tišnovský komorní orchestr v plném obsazení. S tenoristou dále vystoupí i mladá, výborná brněnská sopraniska Martina Macko.  Publikum se může těšit na slavné arie z oper G.Verdiho, G.Pucciniho, Ch.Gounoda a dalších mistrů, ale i na několik  překrásných orchestrálních skladeb. Celým večerem pak bude diváky zasvěceně provádět PhDr. Magdalena Havlová, známá brněnská muzikoložka a moderátorka. Začátek koncertu je v 19 hod.

 

V pátek 11. listopadu 2011 zavítá do Třebíče Strašnické divadlo z Prahy, které uvede výjimečnou hru uznávaného anglického dramatika Marka Ravenhilla a jeho tří kolegů „SLEEPING AROUND“ s Ljubou Krbovou a Janem Zadražilem.

 

Hra Sleeping Around je zamyšlením nad lidmi, kteří stále ještě věří v možnost opravdového a upřímného spojení dvou lidských bytostí. A to i přesto, že jsou neustále izolováni a vystaveni tlakům moderního způsobu života. Hra je napsána pro dvanáct postav a pouze dva herce.  Proměna jedné postavy v druhou probíhá přímo na jevišti, před zraky diváka.

Začátky představení v divadle Pasáž v Třebíči jsou v 16.30 hod. pro abonentní skupinu A/1 a ve 20.00 hod. pro abonentní skupinu A/2.


V sobotu 12. listopadu 2011 vystoupí v třebíčské budově Fórum známý zpěvák JOŽKA ČERNÝ s doprovodnou cimbálovou muzikou GRACIA, která s ním vystupuje již od roku 1993. Jožka Černý je zpěvákem, který zpívá i svým srdcem melodie předávané z generace na generaci. Pro neobvyklý rozsah a nádhernou barvu hlasu milují Jožky Černého posluchači v celé naší republice. Koncert začíná v 18 hod.

Eva Malá

Aktualizováno Pátek, 18 Listopad 2011 16:22