Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Stíny 4. listopadu
Stíny 4. listopadu PDF Tisk Email
Pátek, 04 Listopad 2011 15:15

Nebyla to Bystrouška

K dopravní nehodě došlo v nočních hodinách dne 3. listopadu mezi obcí Moravské Budějovice a obcí Krnčice. Pětatřicetiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Škoda Octavia směrem na obec Krnčice. Při jízdě mu náhle vběhla do jízdní dráhy liška a došlo ke střetu. Liška byla usmrcena a na místě se člen mysliveckého sdružení postará o odklizení. U řidiče dopravní policisté provedli dechovou zkoušku, která byla s negativním výsledkem. Celková škoda byla vyčíslena na téměř čtyři tisíce korun.

Vloupání do chaty

Policisté z Obvodního oddělení v Jemnici přijali trestní oznámení o vloupání do rekreační chaty v obci Kojatice. Neznámý pachatel vnikl v průběhu října do vnitřních prostor po násilném překonání okna koupelny. Odcizil vanovou a koupelnovou baterii, kamna na tuhá paliva a další věci.

Majitel vyčíslil způsobenou škodu na téměř sedm tisíc korun. Policisté případ prověřují pro podezření přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.


Pachatel byl dopaden
Třebíčští policisté pátrali po ozbrojeném pachateli, který vyhrožoval svému okolí v Třebíči. Několik minut před polednem dne 2. listopadu neznámý útočník slovně napadl v lesním porostu u Městského kulturního střediska Hájek v Třebíči jedenapadesátiletého muže. Při několika bezdůvodných urážkách mával nožem směrem k poškozenému, který rychle z místa utekl. Téhož dne ve 13 hodin stejný pachatel slovně a fyzicky napadl dvaašedesátiletého muže u rybníka Barák v Třebíči. Opět měl v ruce nůž a vyhrožoval poškozenému, že bude první obětí paranoika. Poté ho strčil do rybníka a mával směrem k němu nožem. Poškozený se bránil, útočníka strčil rovněž do rybníka a z místa utekl. V poledních hodinách dne 3. listopadu podezřelého muže, dle popisu zadrželi strážníci Městské policie Třebíč a předali k dalšímu opatření policistům z Obvodního oddělení Třebíč. Vyšetřovatel ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Třebíči zahájil proti jedenatřicetiletému muži trestní stíhání. Muž je obviněný ze spáchání přečinů výtržnictví a nebezpečné vyhrožování. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. Okresní soud v Třebíči rozhodl o vzetí muže do vazby.Marcela Lavická

 

Aktualizováno Pondělí, 07 Listopad 2011 09:07