Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Nové označníky zastávek
Nové označníky zastávek PDF Tisk Email
Čtvrtek, 03 Listopad 2011 00:00

Cestující v městské autobusové dopravě i chodci v třebíčských ulicích si všimli nenápadné změny na zastávkách. Na řadě z nich se v poslední době objevily nové označníky.

Rozmísťování sloupků s novými tabulkami zajišťuje na svoje náklady dopravní firma po dohodě s městským úřadem. V první etapě, která právě probíhá, se počítá s osazením 72 nových označníků. Jedná se o většinu z celkových asi 120 kusů na území Třebíče.

Na zastávkách MAD se v současnosti vyskytuje několik typů označníků. Nynější výměna nahradí především nejstarší z nich, které jsou namontovány na červených trubkách zabetonovaných do země. Tento starý typ již nevyhovuje aktuálním předpisům na dopravní značení. Svislé značky se dnes umísťují přišroubováním do patky. V případě nárazu auta se sloupek značky vylomí a způsobí na vozidle menší škody, než kdyby byl napevno vsazen do země.

Hlavním důvodů pro využití nových označníků je však zlepšení informovanosti pro cestující. Výraznější grafické prvky i jízdní řády kryté fólií přispějí k dobré přehlednosti.

Ivan Přibík

Aktualizováno Pátek, 18 Listopad 2011 16:20