Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Z radnice na Úřad práce
Z radnice na Úřad práce PDF Tisk Email
Středa, 02 Listopad 2011 13:27

Kvůli reorganizaci vyplácení sociálních dávek dochází ke snížení počtu úředníků na třebíčské radnici, na odboru sociálních věcí. „Příspěvky a službami sociální péče se zde zabývalo celkem 19 pracovníků,“ vysvětluje tajemník úřadu Milan Hamerník. „Na Úřad práce přechází 7 z nich, na městě zůstávají 4. Dvěma úředníkům končí smlouva a nebyly jim prodloužena. Výpověď z pracovního poměru dostalo 6 úředníků.“ Rada města pak schválila snížení stavu pracovníků od 1. ledna na konečných 234.

Zástupce starosty města Pavel Pacal (Pro Třebíč) tvrdí, že výpovědi byly nutné. „Jsou to vysoce specializovaní úředníci, na radnici pro ně nemáme využití,“ odůvodnil výpovědi.

 

Jedna z úřednic se diví. „Každá z nás má nějakou školu a tedy i širší kvalifikaci. To je nesmysl, že bychom nenašli uplatnění, třeba i v příspěvkových organizacích města. Jenže vedení radnice se o to ani nepokusilo. Proč zde pracuje tolik důchodců a úředníků, někdy na zbytečných postech? Pro mne tak zůstává pracovní úřad. Kdo zaměstná úředníci několik let před důchodem?“, diví se.

A tak od ledna přejde na „pracák“ z třebíčské radnice hned patnáct úředníků. Sedm z nich zde najde nové zaměstnání a osm se zřejmě zaeviduje mezi nezaměstnané.

František Ryneš

Aktualizováno Pátek, 25 Listopad 2011 09:39