Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Charita bude stavět dům
Charita bude stavět dům PDF Tisk Email
Úterý, 01 Listopad 2011 00:00

Domov pro matky v tísni za 40 miliónů korun chce postavit třebíčská Charita. Rada města doporučila zastupitelstvu, aby schválilo darování pozemku za poliklinikou o výměře pětiny hektaru. V katastru je však pozemek označen jako „orná půda“.

Podle místostarostky Marie Černé (TMD) to nevadí. „Je to v souladu s územním plánem,“ tvrdila. V návrhu darovací smlouvy je podmínka, že dům bude zkolaudován do tří let od podpisu darovací smlouvy, jinak bude muset Charita pozemek vracet. Ta však dosud nemá zajištěno financování. Hodlá požádat o dotaci z EU, jmenovitě z fondu regionálního operačního programu.

Podle Marie Černé chce město Třebíč darem deklarovat podporu záměru Charity. „Město Třebíč v tomto okamžiku neuvažuje o finanční podpoře,“ říká Černá. Co však znamená výraz „v daném okamžiku“? Město může projekt podpořit v budoucnosti.

Dosavadní prostory domova pro matky v tísni jsou opravdu nevyhovující. Na bývalých hotelových ubytovnách na Hájku jsou totiž ještě ubikace problémových osob a internát. Ani děti zde nemají odpovídající prostředí. Jednu dobu tam, podle našich informací, dokonce fungoval obchod se sexuálními službami, které se pokoušely poskytovatelky inzerovat i v Horáckých novinách.

František Ryneš

Aktualizováno Pátek, 25 Listopad 2011 09:37