Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Elektronické občanské průkazy
Elektronické občanské průkazy PDF Tisk Email
Úterý, 11 Říjen 2011 09:29

Od 1. 1. 2012 bude zavedeno vydávání nových typů občanských průkazů se strojově čitelnými údaji a občanských průkazů se strojově čitelnými údaji a s kontaktním elektronickým čipem. Z důvodu realizace vydávání nových občanských průkazů dojde na MěÚ Třebíč k omezení provozu. Zavedení elektronických občanských průkazů bude zajištěno formou rozšíření systému cestovních dokladů s biometrickými prvky (CDBP).

O vydání stávajícího typu občanského průkazu se strojově čitelnými údaji je možné požádat do 14. prosince 2011, je-li podána žádost u úřadu příslušného pro vydání občanského průkazu.

Žádost o vydání stávajícího typu občanského průkazu podána u nepříslušného obecního úřadu obce s rozšířenou působností nebo matričního úřadu, bude zpracována a stávající typ občanského průkazu bude vydán, pouze pokud bude žádost podána nejpozději do 30. listopadu 2011. 

Výdej již vyhotovených občanských průkazů nebude omezen.

Dosavadní občanské průkazy zůstávají v platnosti po dobu v nich uvedenou.

 

 

Odstávka výroby e-pasů

V souvislosti s rozšířením technického vybavení a potřebných úprav na pracovišti cestovních dokladů dojde k nutným odstávkám systému e-pasů.

Odstávka systému CDBP pro agendu e-pasů bude 18. listopadu 2011.

Systém bude zpřístupněn v pondělí dne 21. listopadu 2011.

Odstávka systému CDBP se netýká vydávání cestovních pasů typu „blesk“.

 

Poslední termín pro ukončení nabírání žádostí o vydání e-pasů je stanoven na 19. prosince 2011 s tím, že dne 19. prosince 2011 bude žádost příslušným úřadem odeslána k výrobě.

Výdej již vyhotovených cestovních dokladů bude možný pouze do 23. prosince 2011.

 

Další technologická odstávka systému CDBP v souvislosti s uvedením nového systému e-OP do provozu proběhne v termínu od 27. prosince do 30. prosince 2011 s tím, že provoz agendy  e-pasů a nově agendy e-OP bude obnoven 2. ledna 2012.

Odstávka systému CDBP se netýká vydávání cestovních pasů typu „blesk“.

Od 1.1.2012 se tituly do cestovních dokladů  již zapisovat nebudou.

 

Od 2. ledna 2012 bude obnoven provoz oddělení občanských průkazů a cestovních dokladů. Dojde ke sloučení obou pracovišť.

Karel Prokeš

Aktualizováno Pondělí, 24 Říjen 2011 08:16